Mupo neTkoB Публикувано 19 Октомври, 2009 Доклад Сподели Публикувано 19 Октомври, 2009 Имам два въпроса да задам 1. има ли някакви специфични настройки при правенето на днс. става въпрос за домейн име и регистрацията му. кои днс сървъри да отговарят за него. може ли да стане на микротик това или ще трявба *nix машина 2. кой/какъв начин ще ми предложите да обединя няколко офиса. в момента са само на адсл, но за напред мисля да сложа и по един рутер там. дали ще е микротик или някакъв друг рутер ще се реши в последствие. аз ще искам микротик, но.... Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 19 Октомври, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2009 1 . Da 2. VPN Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 20 Октомври, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2009 да... доста изчерпателен отгово. 12 символа със шпацията! Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 20 Октомври, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2009 да... доста изчерпателен отгово. 12 символа със шпацията! Пиши на лични,ако искаш подробни схеми на заданието. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 20 Октомври, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2009 ми на мен не ми пречи ама за това пиша тук за да може някой друг по-късно да ползва същата информация. интересува ме за днс-а повече. ако се сложи статичен запис на dns-сървъра на микротик за даден сайт www.blabla.bg=some_real_ip няма ли да свърши работа това за да може да се регне някой домейн и да се обслужва. на него ще има сайт и мейл предполагам. за сайт и мейл ще се ползват услугите на хостинг компания. за да има 2 днс сървъра ще ползвам две различни машини които се надявам да не спират дори на едната ще има 2 доставчика и така може да има 3 /общо/ ns1. l ns2 l ns3 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 20 Октомври, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2009 другия въпрос който изниква е хостинг компанията и нейния избор host.bg icn.bg? някой друг? Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
insertoff Отговорено 28 Октомври, 2009 Доклад Сподели Отговорено 28 Октомври, 2009 ми на мен не ми пречи ама за това пиша тук за да може някой друг по-късно да ползва същата информация. интересува ме за днс-а повече. ако се сложи статичен запис на dns-сървъра на микротик за даден сайт www.blabla.bg=some_real_ip няма ли да свърши работа това за да може да се регне някой домейн и да се обслужва. на него ще има сайт и мейл предполагам. за сайт и мейл ще се ползват услугите на хостинг компания. за да има 2 днс сървъра ще ползвам две различни машини които се надявам да не спират дори на едната ще има 2 доставчика и така може да има 3 /общо/ ns1. l ns2 l ns3 1.MT няма вграден DNS сървър..Той си е рутер и предлага само такива сървиси. 2.По начина който си мислиш можеш да резолваш домейна, само за клиентите които са посочили твоя MT за DNS.Но това не е коректени и няма да ти свърши работа. 3.Вземи прочети повече литература на тема DNS. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване