Здравеийте и от мен доста неща понаучих от тука за Микротик
та си намерих и аз една кракната версия 2.9.27
и викам да си разделя интернета на наколко потребители в съседния блок като използвам мрежата на доставчика си тъй като той не ползва конфигурирани суичове проблема обаче е че интернета ми идва от доставчика по лан и за да го върна към абонатите слагам суич в къщи
къто на
порт1 слагам интернета
порт 2 -пач кабел към ether1 - конфигуриран с ИП на доставчика
порт 3 -пач кабел към ether2 - конфигуриран с ИП 172.1.1.1 и пуснат хотспот с dhcp-server -statik и съм описал 3 ип-та от мрежа 172.1.1.0/24 с съответните мак адреси
до тук добре работи
но проблема е че хотспота прехваща и заявки на потреботели които са си реални потребители на доставчика ми и ги препраща в моята логин страница и така ме усещат
Има ли начин тва да се филтрира и да не бъгвам мрежата на доставчика си
приемам всякакви идеи имам и неомонтански суич ако трябва мога да пусна и влани на микротик
Въпрос
bozio
Здравеийте и от мен доста неща понаучих от тука за Микротик
та си намерих и аз една кракната версия 2.9.27
и викам да си разделя интернета на наколко потребители в съседния блок като използвам мрежата на доставчика си тъй като той не ползва конфигурирани суичове проблема обаче е че интернета ми идва от доставчика по лан и за да го върна към абонатите слагам суич в къщи
къто на
порт1 слагам интернета
порт 2 -пач кабел към ether1 - конфигуриран с ИП на доставчика
порт 3 -пач кабел към ether2 - конфигуриран с ИП 172.1.1.1 и пуснат хотспот с dhcp-server -statik и съм описал 3 ип-та от мрежа 172.1.1.0/24 с съответните мак адреси
до тук добре работи
но проблема е че хотспота прехваща и заявки на потреботели които са си реални потребители на доставчика ми и ги препраща в моята логин страница и така ме усещат
Има ли начин тва да се филтрира и да не бъгвам мрежата на доставчика си
приемам всякакви идеи имам и неомонтански суич ако трябва мога да пусна и влани на микротик
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
16 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване