NaRMaG Отговорено 31 Октомври, 2019 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 Дай направо координати на фирмата с админите. Идеята е да се направи правилно, ако естествено го ползволява именно това оборудване. Ако ли не, здраве да е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 31 Октомври, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 Преди 1 час, kokaracha написа: Аз отдалечено L2 лан порт мога лесно да ти изкарам ,въпроса ми е ти как ще го посрещнеш и на какво от другия край ? Не L2 lan , а L2 wan порта трябва да се изкара ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NaRMaG Отговорено 31 Октомври, 2019 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 L2 lan порт се изкарва, както колегата си знае, а после на него правиш WAN Loopback и си готов. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slevin Отговорено 31 Октомври, 2019 Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 (Редактирано) Тук взе да става все "по весело" в последно време. Разбирачи с и без CCNP няма да се открият.. то е ясно. Суича бил L3, флууд на портове..., че става мазало, snooping трябва.., направо мултикаст драма... Който го конфигурира.. до 5000 лв. :) Един си хвали микротици, друг дрискаци плюе, те така "кипи" живота тука. Жалко.., новите "изместиха старите". Редактирано 31 Октомври, 2019 от slevin Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NaRMaG Отговорено 31 Октомври, 2019 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 То не може по цял ден да се бачка... трябва малко човек да се опита да понаучи нещо. А ако никой не му каже, как се прави... поне да разтовари малко. И да строши едни 5 000 лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanstanyov Отговорено 31 Октомври, 2019 Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 Не може без бридж. То и в ZTE-то има бридж. VLAN-и, бридж, IGMP. То верно, както ти казаха по-горе, хал хабер си нямаш от мултикаст IPTV, хеле па от това на Виваком. И къде изобщо си виждал форум, където разбирачи на Cisco обясняват на пациенти как да си сетнат 26-портовите суичове вкъщи? Е така с приказки и картинки. Ти съвсем си изтрещял. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 31 Октомври, 2019 Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 Aз неразбрах какво общо има образованието и/или сертификата ? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NaRMaG Отговорено 31 Октомври, 2019 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2019 Е защо пък да не обяснят или да съм изтрещял? Аз бих обяснил, ако можех да го направя. И то баш с картинки и приказки, стъпка по стъпка. Какво се правите на интересни? 400 лв. е CCNA курса. IPTV се учеше преди в CCNP switching модула. Тия 400 лв. на час ли ги искате сега? То човек дето не е чувал за CLI, startup config или тн. няма да ви пита да му обясните, споко. Много ербапи станахте Евала. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 1 Ноември, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 Това е смарт и много скъп суич, не знам какво искаш да му се мъчиш за да вървят максимум 4 бокса на него. След като не знаеш как се ползва защо си го взел? 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Щирлиц Отговорено 1 Ноември, 2019 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 Офф: Абе колеги, тоя се опитва да ви лови като шарани на бастун да му свършите работата без пари Ако някой види и 5 лв. от него, аз ще се прекръстя на Асан. Нали е "велик професионал" в Цицко .... защо ли не може да се оправи ..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 1 Ноември, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 преди 18 минути, Щирлиц написа: Офф: Абе колеги, тоя се опитва да ви лови като шарани на бастун да му свършите работата без пари Ако някой види и 5 лв. от него, аз ще се прекръстя на Асан. Нали е "велик професионал" в Цицко .... защо ли не може да се оправи ..... Въпроса в темата е неришим на този етап, защото питащият в нея не споменава въобще дали е разговарял с Вива за решаване на следното: 1. Може ли да ползва негово оптично устройство, което да сработи с техните устройства - визирам да си закупи работещо с тяхната мрежа sfp модул за суича? 2.Ако горното сработва да обяснят как дистрибутират услугите/мрежите/ и да му осигурят достъп на оборудването за тях? Ако отговорите на тези въпроси са изложени тук от питащият, тогава бих приел въпроса за сериозен ! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 1 Ноември, 2019 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 По точка 1 мога да кажа от горчив опит и много отделено време - НЕ. Системата им работи с оборудване на Nokia и Alcatel и според тях няма как да работи с друго или не им се занимава нищо, че им се оставят една камара пари като бизнес потребител. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanstanyov Отговорено 1 Ноември, 2019 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 Преди 6 часа, 111111 написа: Това е смарт и много скъп суич, не знам какво искаш да му се мъчиш за да вървят максимум 4 бокса на него. След като не знаеш как се ползва защо си го взел? На мен повече ми изглежда, че интимната му мисъл е да вкара IPTV-то на Вивата в голяма вътрешна мрежа или нещо от сорта. Иначе няма никакъв смисъл от 24 порта да стоят ей така. Но така или иначе разбирачите на Cisco определено не са тези, дето имат курсове и сертификати, а тези, дето работят с тях и то ги обслужват. При мен в работата имам двайсетина действащи различни модела в момента, но само ги ползвам, не ги настройвам (не че са ми чужди, а не ми е работа), други хора се грижат. И никой от тях не би се хванал да обяснява на дилетанти. В същото време имам няколко колеги, прясно изкарали курсовете, които един домашен рутер не могат да сетнат за по-специфична задача, така че... 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NaRMaG Отговорено 1 Ноември, 2019 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 (Редактирано) Не съм казал, че съм "велик професионал" на сиско, напротив. Ако бях нямаше да ви търся Вас, великите мозъци и да моля за частица от над 10 годишния ви "безценен" опит. Да, нямам идея как де факто им работи IPTV-то. Суича не е 24 портов, а е 8 портовата му версия. @Щирлиц ти чувстваш ли се достатъчно умен, че и пари да искаш? Ако да, дай да се видим, настрой оборудването и ще ти платя за услугите. Но ми се струваш, че си поредния ляляджия. Докажи че не ловиш на бастун, а после ако искаш и на Асан се прекръсти, *****. Спирам да следя тая тема. Ще си направя собствен рисърч, ще се върна и ще напиша в същата тази тема стъпка по стъпка как се настройва L3 switch на cisco да работи вместо ZTE-то на Виваком. Без пари, за шараните тука да хапнат малко царевица. Редактирано 4 Ноември, 2019 от Влади Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Щирлиц Отговорено 1 Ноември, 2019 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2019 На 1.11.2019 г. at 12:34, NaRMaG написа: Не съм казал, че съм "велик професионал" на сиско, напротив. Ако бях нямаше да ви търся Вас, великите мозъци и да моля за частица от над 10 годишния ви "безценен" опит. Да, нямам идея как де факто им работи IPTV-то. Суича не е 24 портов, а е 8 портовата му версия. @Щирлиц ти чувстваш ли се достатъчно умен, че и пари да искаш? Ако да, дай да се видим, настрой оборудването и ще ти платя за услугите. Но ми се струваш, че си поредния ляляджия. Докажи че не ловиш на бастун, а после ако искаш и на Асан се прекръсти, *****. Спирам да следя тая тема. Ще си направя собствен рисърч, ще се върна и ще напиша в същата тази тема стъпка по стъпка как се настройва L3 switch на cisco да работи вместо ZTE-то на Виваком. Без пари, за шараните тука да хапнат малко царевица. Настроил съм си оборудването и повече от 3 години в къщи ми работи без ZTE-то и дори дава телевизия на приятели в чужбина и нямам такива драми. А и точно защото съм доста по-умен от теб, ми плащат достатъчно за настройване на оборудване. Поради същата причина не се ловя на бастуни и боклуци. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване