Администратор JohnTRIVOLTA Публикувано 16 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Публикувано 16 Юли, 2019 От два дена се върти репортаж по новините относно изтичането на данни от някои институции. Но операторите знаят какво да снимат - rb2011uias-2hnd-in в кадър на няколко пътги, много им харесва 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 trapatoni Отговорено 16 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2019 Еми явно само това имат в наличност по офисите си, което да снимат за "материал" . Иначе за мен ако това е истина, е направо проблем с нац. сигурност. Повечето хора не могат да си представят колко лошо може да е това. От познат - първа ръка, работил за програмното осигуряване на тези институции знам колко отвратително и чак немислимо калпава (и като сигурност, нещо което и ние си подозираме) е електронната страна на държавата ни. То само като видиш на външен вид сайтовете им или видимите неща като ПИК кодовете за достъп до НАП.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 16 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2019 АПИ за ОнлаЙн Винетната система беше назначила "специалисти" на по 600лв заплата. Както помните тръгна и крашна Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 trapatoni Отговорено 16 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2019 За винетната система нещо се бяха 'оправдали', че била допускала десетки и стотици регистрации на един и същ номер, с което се абюзвала .. което си е направо скандално. И на 2 годишно дете е ясно, че един if дали вече е правен опит за този номер и дали го има вече в базата, е достатъчен в най-прост вариант на "защита". Просто уникум. По принцип съм радетел за електронно правителство, електронно гласуване и т.н. и т.н., но в нашите текущи условия съм силно притеснен ако такива неща се "случат" все пак, и вече като че ли си обръщам мнението по въпроса. Друг изход като че ли не се вижда освен просто да не правят нищо и да оставят народа да се изнесе на места, където нещата се случват поне що годе по-нормално и смислено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 plameni Отговорено 17 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 НОВА, да не останат по-назад, сътвориха огромна глупост. В емисията Новини показаха първото писмо от хакера, в която ясно се виждаха линкът за сваляне и паролата на архива, за да може и тези, които не са успяли "по втория начин" да се сдобият с масива, публично да получат информацията необходима за свалянето му... България - земя, като една човешка дLAN... ". . . явно самото оптично влакно привлича светкавиците и ги пуска по мрежата във вид на ярка светлина и се задръства сичко от мноото светлина . . ." Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 17 Юли, 2019 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 преди 55 минути, plameni написа: НОВА, да не останат по-назад, сътвориха огромна глупост. В емисията Новини показаха първото писмо от хакера, в която ясно се виждаха линкът за сваляне и паролата на архива, за да може и тези, които не са успяли "по втория начин" да се сдобият с масива, публично да получат информацията необходима за свалянето му... Очаквам да подгонат тези, които свалят от него линк, че да си намерим жертва Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 master Отговорено 17 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 Днес има затруднения с издаването на фактури. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 plameni Отговорено 17 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 преди 56 минути, JohnTRIVOLTA написа: Очаквам да подгонат тези, които свалят от него линк, че да си намерим жертва Вече се появиха и призиви:"Всички, изтеглили хакнатите данни на НАП, да ги изпратят обратно на флашки." България - земя, като една човешка дLAN... ". . . явно самото оптично влакно привлича светкавиците и ги пуска по мрежата във вид на ярка светлина и се задръства сичко от мноото светлина . . ." Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 17 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 НАП препоръчва да си смените ЕГН-то и името!!! Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 trapatoni Отговорено 17 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 (Редактирано) В неновините се появи това с флашките. Иначе аз просто го намерих в FB и си го свалих от анонфилес, да се притеснявам ли, че кадърните ни служби ще ми почукат на вратата :Р ? Btw, аз лично не си намирам ЕГН-то в данните. P.S. Всъщност намерих го, но не и с адреси по лична карта, а само връзки към фирми в миналото. Редактирано 17 Юли, 2019 от trapatoni Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 17 Юли, 2019 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 преди 8 минути, trapatoni написа: В неновините се появи това с флашките. Иначе аз просто го намерих в FB и си го свалих от анонфилес, да се притеснявам ли, че кадърните ни служби ще ми почукат на вратата :Р ? Btw, аз лично не си намирам ЕГН-то в данните. Най-много да стигнат до проксито Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 17 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 Защо не се чува нищо за дебила настроил сигурността на базите данни. Или него ще го повишат. 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 trapatoni Отговорено 17 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2019 То май изобщо не е ясно как е влизано. Тия CSV-та вероятно са обработени от хакера, не се знае какво точно е достъпил. Може да са някакви експорти на базите, пазени във файловата система и директно да са достъпени и които не са били защитени, а URL-тата към тях да са разбрани от някой sql injection и т.н.,нещо такова. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 18 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 18 Юли, 2019 без коментар Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 trapatoni Отговорено 18 Юли, 2019 Доклад Сподели Отговорено 18 Юли, 2019 Според мен най-вероятно пробивът няма нищо общо с криптирането (или липсата на такова). Някой sql injection... . Интересно, те дори не можеха да се опомнят, а набързо след това били запушили пролуката. Запушили на баба ми... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 20 Юли, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Юли, 2019 На 18.07.2019 г. at 21:20, trapatoni написа: Според мен най-вероятно пробивът няма нищо общо с криптирането (или липсата на такова). Някой sql injection... . Интересно, те дори не можеха да се опомнят, а набързо след това били запушили пролуката. Запушили на баба ми... Става въпрос за некадърността на административните парашутисти. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
JohnTRIVOLTA
От два дена се върти репортаж по новините относно изтичането на данни от някои институции. Но операторите знаят какво да снимат - rb2011uias-2hnd-in в кадър на няколко пътги, много им харесва
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
15
13
8
4
Popular Days
23 Юли
12
17 Юли
9
22 Юли
5
2 Авг.
5
Top Posters For This Question
trapatoni 15 posts
111111 13 posts
plameni 8 posts
JohnTRIVOLTA 4 posts
Popular Days
23 Юли 2019
12 posts
17 Юли 2019
9 posts
22 Юли 2019
5 posts
2 Авг. 2019
5 posts
Popular Posts
JohnTRIVOLTA
От два дена се върти репортаж по новините относно изтичането на данни от някои институции. Но операторите знаят какво да снимат - rb2011uias-2hnd-in в кадър на няколко пътги, много им харесва
111111
Защо не се чува нищо за дебила настроил сигурността на базите данни. Или него ще го повишат.
master
То от 30години си мирише ама на кой ли му прави впечетление?
Posted Images
55 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване