Ориентирал съм се към въпросната машинка. Искам просто мнения от вас специалистите. Имам интернет зала с 16 компютъра. + 3 Ип камери. От доста време се каня да сменям рутера, защото за сега карам с Тъп линк 740. определено на моменти , мрежата почва да лагва, особено когато някой почне да гледа или да тегли филм с торент. Сега се забелязва и при ъпдейт на някоя игра а те пускат такива през два дена. Това което съм замислил със смяната на този рутер, е вече да премина на гигабитова мрежа, т.е. вместо да купувам и рутер и суитч (гигабитови), мисля да взема това чудо на Микротик. (интернета ми е на оптика.) Wi-fi -то не ми е приоритет, но не може без него.... Това което ме притеснява е дали това ще ми свърши работа. искам да лимитирам скоростите поравно на всички компютри. И също така ме притеснява самото конфигуриране, никога не съм работил с Микротик.
Въпрос
bubolin4o
Ориентирал съм се към въпросната машинка. Искам просто мнения от вас специалистите.
Редактирано от bubolin4oИмам интернет зала с 16 компютъра. + 3 Ип камери.
От доста време се каня да сменям рутера, защото за сега карам с Тъп линк 740. определено на моменти , мрежата почва да лагва, особено когато някой почне да гледа или да тегли филм с торент. Сега се забелязва и при ъпдейт на някоя игра а те пускат такива през два дена. Това което съм замислил със смяната на този рутер, е вече да премина на гигабитова мрежа, т.е. вместо да купувам и рутер и суитч (гигабитови), мисля да взема това чудо на Микротик. (интернета ми е на оптика.) Wi-fi -то не ми е приоритет, но не може без него....
Това което ме притеснява е дали това ще ми свърши работа. искам да лимитирам скоростите поравно на всички компютри. И също така ме притеснява самото конфигуриране, никога не съм работил с Микротик.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
29 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване