nikymix_pz Публикувано 30 Октомври, 2018 Доклад Сподели Публикувано 30 Октомври, 2018 Здравейте колеги!! Имам едно питане . Какъв рутерборд ще ми препоръчате за 200+ клиента Ще се използва за рутиране и DHCP без шейпър няма да има Simple queue или други екстри . В момента съм със двуядрен компютър с е8400 и 2 гигабитови pci express карти... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 30 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 30 Октомври, 2018 (Редактирано) CCR-ите имат достатъчно CPU ако няма PPPoE, специални firewall, mangle правила, а е само рутиране, можеш да минеш и с малка x86 машина (i3) стига да няма буфериране и високо потребление на някое от ядрата в пиковите моменти Какво натоварване в мегабити и firewall mangle и тн правила се очаква да понесе мшината, в близките 2-3+ години ? Редактирано 30 Октомври, 2018 от NetworkPro - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 30 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 30 Октомври, 2018 e8400 е 10 годишно двуядрено "чудо" на 3 гигахерца. Щом е отесняло - минимум новите RB4011 или RB1100AHx4. От там нататък CCR-ите са ясни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 30 Октомври, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Октомври, 2018 На 30.10.2018 г. at 14:43, nikymix_pz написа: момента съм със двуядрен компютър с е8400 и 2 гигабитови pci express карти.. Expand Ми само картите ако смениш ще се решиш проблема,да не говорим ако подмениш и процесора. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikymix_pz Отговорено 31 Октомври, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2018 На 30.10.2018 г. at 16:09, kokaracha написа: Ми само картите ако смениш ще се решиш проблема,да не говорим ако подмениш и процесора. Expand Препоръчай ми някакви карти pci express. На 30.10.2018 г. at 14:59, NetworkPro написа: CCR-ите имат достатъчно CPU ако няма PPPoE, специални firewall, mangle правила, а е само рутиране, можеш да минеш и с малка x86 машина (i3) стига да няма буфериране и високо потребление на някое от ядрата в пиковите моменти Какво натоварване в мегабити и firewall mangle и тн правила се очаква да понесе мшината, в близките 2-3+ години ? Expand върти около 200 мб няма нищо освен рутриране на една клас C мрежа и няколко порта за достъпване на устройства отвън другото което прави е да раздава реалните адреси но това мисля че не и проблем Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 31 Октомври, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2018 Че колко и е товара на таз машина толкова? я пусни един /system resource irq print/system resource irq print Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikymix_pz Отговорено 31 Октомври, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2018 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 31 Октомври, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2018 Нормални показатели. А тези как са? /system resource cpu print /tool profile/system resource cpu print /tool profile Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikymix_pz Отговорено 1 Ноември, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2018 Сега смених ланките от пци експрес минах на пци сложих интелки и се движи малко по добре ... пускам бтест до него от вкъщи минават 800-900тцп и удп . След това пускам от него до доставчика 500 tcp и 500 удп . обаче от вкъщи до доставчика 290-350-тцп и 420-30 удп ... при тцп конекцията се губят някъде едни 150мегабита.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 1 Ноември, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2018 Толкова ли не можеше да копираш текста от терминала? има 2 вида ланки едните са софтуерни другите хардуерни риалтек чиповете познай от кои са Интел, Бродком, TL на НР и някои други са с гигантски чип с радиатор що ли? PCI-E x1 e същото като PCI слота ~ 250 MB/s процесорна комуникация https://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express#History_and_revisions Теста не се пуска на машина на която искаш да гледаш пропускателна скорост, защото генератора и проверката на пакетите товари процеса. фасттрак/патч активни ли са? Виж тази или тази дали ще ти паснат на машината Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 1 Ноември, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2018 (Редактирано) Трябва първо да разбереш коя версия pci-e ти са слотовете на дъното,за да разбереш какво можеш да сложиш там. Intel I350-T2 са стабилни и производителни стари карти на достъпна цена.10Gb/s карти при положение че от другия край ще се терминира на 1gb/s няма смисъл, бюжетния вариант Myricom Myri-10G/Mellanox ConnectX-2, са стари бангий за без пари. Редактирано 1 Ноември, 2018 от kokaracha Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 2 Ноември, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2018 На 1.11.2018 г. at 18:39, kokaracha написа: Трябва първо да разбереш коя версия pci-e ти са слотовете на дъното Expand чипсета е важен особено при интел поради наличие на портове с лъжлива дължина https://ark.intel.com/compare/36525,36524,36526 3 чипсета от една серия ама единия леко е с тотално 1 PCI Express Lanes 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikymix_pz Отговорено 2 Ноември, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2018 Двете ланки дето сложих са интелки но от на Хан Аспарух времето ще проверя дали поддържа някоя от тези и ще бучна една да видим какво ще стане не остава да е от друго Благодаря за съдействието Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 3 Ноември, 2018 Доклад Сподели Отговорено 3 Ноември, 2018 (Редактирано) е то явно, че ползваш и нат. на 200+ клиента е абсолютно все тая какво ще сложиш. Ама абсолютно. Имаш 2-3% named, периодично bgpd 1-2%... (и то ако имаш такова животно в зоопарка). sysirq според канала... Не мисля че минаваш в 19-21 часа над 100к... Ако те зафлудят все тая с кво си. Разноса на микротик на прекъсванията е божа работа. Всички казват, че работи, но единици са го виждали. Мое па да си късметлия В света на тия дето предлагаме само анален... честотата е по важна от кеша. Надявам се фанатиците да те убедят, че един ccr ще ти се изплати 'у времето. С ток, графика и адекватен съпорт. Истината е, че ще останеш на 200+. Да беше питал за билинг.... за некаква автоматизация да те разбера... поздрави Редактирано 3 Ноември, 2018 от Mile Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikymix_pz Отговорено 6 Ноември, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 6 Ноември, 2018 (Редактирано) На 2.11.2018 г. at 22:10, Mile написа: е то явно, че ползваш и нат. на 200+ клиента е абсолютно все тая какво ще сложиш. Ама абсолютно. Имаш 2-3% named, периодично bgpd 1-2%... (и то ако имаш такова животно в зоопарка). sysirq според канала... Не мисля че минаваш в 19-21 часа над 100к... Ако те зафлудят все тая с кво си. Разноса на микротик на прекъсванията е божа работа. Всички казват, че работи, но единици са го виждали. Мое па да си късметлия В света на тия дето предлагаме само анален... честотата е по важна от кеша. Надявам се фанатиците да те убедят, че един ccr ще ти се изплати 'у времето. С ток, графика и адекватен съпорт. Истината е, че ще останеш на 200+. Да беше питал за билинг.... за некаква автоматизация да те разбера... поздрави Expand Просто машината се дъни заради катрите нямам 100к нито Нат. карам си ги на статични реални адреси . На мен идеята ми е че от едната страна на машината наливаш 600-мб от другата излизат 300..та билинг си имам със друга машина се грижи за билинга и останалите неща тази просто раздава DHCP и ми отделя мрежата от останалата . Редактирано 6 Ноември, 2018 от nikymix_pz Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване